IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Verizon се утроява, с основна заслуга е iPhone

Операторът привлича клиенти от AT&T след придобиването на лиценза за продажба на продукта на Apple

16:25 | 21.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Verizon се утроява, с основна заслуга е iPhone

Американската телекомуникационна компания Verizon Communications обяви троен ръст на печалбата си през първото тримесечие на годишна база. За това са допринесли значително продажбите на смартфона на Apple iPhone, пише MarketWatch.

Както е известно, AT&T изгуби монопола си върху предлагането на iPhone на американския пазар и от февруари смартфонът е достъпен и за абонатите на Verizon. Това е довело до значително разместване на пазара, като Verizon отчита 2,2 млн. активации на абонаментни планове за iPhone през тримесечието.

През първите три месеца на годината AT&T има 3,6 млн. активации на iPhone.

Печалбата на Verizon за първото тримесечие на годината е 1,44 млрд. долара, или 51 цента на акция. За същия период на предходната печалбата на компанията беше 443 млн. долара, или 16 цента на акция.

Приходите на Verizon за първото тримесечие нарастват с 0,3 на сто на годишна база до 26,99 млрд. долара. Предварителните прогнози бяха те да са в размер на 26,86 млрд. долара, а печалбата да възлезе на 50 цента на акция.

Средният приход от потребител на компанията е нараснал с 2,2 на сто през тримесечието до 53,52 долара. Това се оказа под предварителните очаквания.

Преди старта на днешната борсова сесия в САЩ акциите на Verizon губят 2 на сто от стойността си до 37,02 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още