IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom с 34% ръст на мобилните абонати за първите шест месеца

Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти

22:01 | 13.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Vivacom с 34% ръст на мобилните абонати за първите шест месеца

Vivacom отчита 34% ръст на мобилните абонати за първата половина на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г., съобщи компанията в прессъобщение.

С над 125% са се увеличили и потребителите на мобилен интернет за първите шест месеца на годината, показват финансовите резултати на телекома, публикувани днес.

Стратегията на Vivacom да предоставя максимален брой услуги, неограничен достъп до интернет във всичките си пакети и пълна свобода на избор на потребителя продължава да работи в полза на компанията, която увеличи пазарния си дял в мобилния сектор с 2%.

Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти.

Увеличението във всички сегменти на мобилния бизнес на Vivacom се отразява и на приходите от мобилни услуги, които поддържат стабилен ръст от 17% до 171,4 млн. лв. за първите шест месеца на 2011 г. спрямо същия период на миналата година.

Финансовите резултати на компанията сочат спад в приходите от фиксирана телефония с 14% за същия период. Сериозният ръст на приходите от мобилна телефония, които в голяма степен компенсират спада в трафика на фиксираните телефони, остава в сила и през първата половина на 2011 г., което води до намаление на приходите от услуги на телекома само с 3% за шестмесечието спрямо същия период на миналата година.

Vivacom получи официално признание, че притежава най-добро покритие на 3G мрежата си в България - 94% от населението, като целта е в края на годината покритието й да достигне 98% от населението и 87% от територията на страната, а скоростта да се повиши близо 4 пъти.

Телекомът обяви и старта на новата си услуга за предоставяне на високоскоростен оптичен интернет, която цели да покрие над 100 хил. домакинства в столицата до края на годината. Над 70 000 вече са абонатите на цифровата телевизия на Vivacom, която стартира в края на миналата година. Инвестициите на оператора в развитие на инфраструктурата му през следващите три години ще възлязат на 600 млн. лв. 

Vivacom остава единственият телеком, който премахна клаузата за автоматично подновяване на договорите както за новите, така и за старите си абонати. От август компанията въвежда едноседмичен период, в който потребителите да могат да се откажат от договора си и съкращава наполовина срока за отговор на жалби от клиенти.

Компанията продължава да поддържа стабилно финансовото положение с наличности по банкови сметки и банкови депозити в размер на 144.4 млн. лева.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още