IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от кибератаките в света са от Азия

Класацията по страни се оглавява от Тайван, като едно на всеки десет нападения е от там

09:42 | 26.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Половината от кибератаките в света са от Азия

Страните в Азия и тихоокеанските държави отчитат най-бързо развитие на интернет свързаността, но с това и на най-много кибер нападения, показва анализ на компанията за оптимизиране на работата на уеб приложения Akamai, цитиран от ZDNet.

Според изследването 47% от всички атаки са от този регион, докато от Европа произхождат около 30% от тях, на Северна и Южна Америка се падат около 20%, а останалите 3% сa в Африка.

Докладът „State of the Internet" за второто тримесечие на 2011 г. се базира на проучване на 604 млн. IP адреси в 238 държави, като данните са анализирани чрез специализирания софтуер Intelligent Platform на Akamai.

Класацията по страни се оглавява от Тайван, като едно на всеки десет нападения е от там. Водещата през първото тримесечие азиатска държава Мианмар се е свлякла с 9,1% на второ място. Китай, Индонезия и Индия засилват незавидния имидж на Азия в тази своеобразна класация, заемайки четвърто, шесто и осмо място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:11 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още