IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP инвестира 2 млрд. долара в Китай

Софтуерната компания ще удвои и броя на служителите си в азиатската държава

15:30 | 16.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на SAP във Валдорф. <em>Снимка: компанията</em></p>

Централата на SAP във Валдорф. Снимка: компанията

Софтуерният гигант SAP разкри плановете си да инвестира 2 млрд. долара в Китай в опит да разшири дейността си, предаде BBC.

Компанията заяви още, че ще наеме почти 2000 нови служители (към сегашните 2000 служители) и ще отвори от 5 до 6 нови офиса от 2015 г. като част от своите планове за развитие. Новите офиси в Китай ще се фокусират върху разработването на нови решения, пригодени да отговарят на изискванията на клиентите в страната.

SAP е най-големият в света производител на софтуер за управление на бизнеса.

"Ние успешно развиваме нашия бизнес в Китай през последните 20 години и сега се нуждаем от по-голям мащаб за нашите операции, за да отговорим напълно на нуждите на предприятията и на нашата екосистема," коментира Бил Макдермът, един от двамата изпълнителни директори на SAP.

Компанията си е поставила амбициозната цел за увеличи приходите си от от 12,5 млрд. евро през 2010 г. до 20 млрд. евро през 2015 г. 

Азиатско-тихоокеанският регион, особено Китай, е от ключово значение за постигане на тази цел. Въпреки че компанията не публикува специфични за страната данни е ясно, че регионът е генерирал повече от 10% от приходите за миналата година.

Софтуерният концерн има близо 4000 клиента в Китай и е на мнение, че увеличаване на инвестициите ще помогне да нарасне и самата търговска дейност.

"Това е вълнуващо време за SAP в Китай, тъй като това е началото на значително нов план", заяви Хера Сиу, президент на SAP Китай.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още