IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздялата между Sony и Ericsson вече е официално факт

Новата компания за мобилни телефони ще се казва Sony Mobile Communications

12:23 | 16.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Раздялата между Sony и Ericsson вече е официално факт

На 15-и февруари окончателно е приключила сделката за придобиването от страна на японският концерн Sony на 50% от  Ericsson в общото предприятие за мобилни телефони Sony Ericsson. Ericsson потвърди, че за своя дял е получила 1,05 милиарда евро от Sony, предаде Ройтерс.

Новата компания за производство на мобилни телефони ще се казва Sony Mobile Communications. Сред задачите на компанията са „дизайн, развойна дейност, производство и продажба на мобилни телефони“. 

Новото подразделение ще бъде интегрирано по-силно в останалите бизнес начинания на Sony. Потребителите ще имат повече възможности за свързване на телефоните си с други продукти на Sony, като таблети, телевизори и компютри.

На преден план излиза споделянето на съдържание, като освен това потребителите могат да очакват и по-добра интеграция със Sony Entertainment Networks и достъп до музика и филми. Освен това Sony твърди, че гаранциите за продуктите на Sony Ericsson остават в сила. Ребрандирането и замяната на логото Sony Ericsson ще се случат до края на първата половина на годината.

Смесената компания между Sony и Ericsson бе създадена на 1 октомври 2001 година. Тогава новото дружество си постави за цел да детронира Nokia като най-голям производител на телефони в света.

През второто тримесечие на 2011 година пазарният дял на Sony Ericsson на пазара на мобилни телефони бе едва 1,7 на сто, след като година по-рано той беше 3 на сто.

Първият смартфон, който Sony пусна самостоятелно на пазара, бе представен на тазгодишното изложение CES. Sony Xperia S разполага с 1,5-гигахерцов двуядрен процесор и памет от 32 гигабайта. Екранът с размер 4,3 инча предлага разделителна способност от 1280 x 720 пиксела. Смартфонът бе снабден първоначално с операционна система Android 2.3, но Sony вече обяви актуализация до Android 4.0.

Смартфонът поддържа и игри за Playstation, произведени от Sony и предоставя достъп до Sony Entertainment Networks. С помощта на Bravia-Sync устройството може да се направлява и чрез дистанционно управление за телевизор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Смартфон, таблет, нетбук лаптоп, компютър телевизор да между тях има ниши. ВЪПРОСА всеки да открие най-полезното му устройство. Със уверличаване покритията на wi-fi нет бука ще върши все по-полезна работа и най-вече ултрабуците на които су обръща клавиятурата и ги ползваш като таблет а моб. телефон си е за АЛО-АЛО и да струва колкото едно РС си е ПЛАДНЕШКИ обир. ЗАЩО там таблета е 10 гущера а тук е 500 и нагоре ??? http://technews.bg/article-24498.html """Парите на глупаците по право принадлежат на умниците.""" мисля че бе БалзакКогато БОГ е дарил хората с мозъци, не им е дал гаранция, че те ще функционират правилно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още