IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шокираща загуба за Sony Ericsson преди смяната на собственика

Компанията обяснява слабите резултати със силна конкуренция, неблагоприятна икономическа среда и наводнението в Тайланд

10:55 | 19.01.12 г.
Шокираща загуба за Sony Ericsson преди смяната на собственика

Компанията Sony Ericsson днес обяви шокираща загуба заради силната конкуренция, световното икономическо забавяне и преструктурирането, помрачавайки последното тримесечие, преди японският производител на битова електроника Sony да поеме пълния контрол върху нея, съобщи Ройтерс.

Загубата преди данъчното облагане за четвъртото тримесечие на 2011 г. е 247 млн. евро, докато анализаторите прогнозираха минимална печалба. За цялата минала година загубата на компанията е 243 млн. евро.

„Резултатите ни за четвъртото тримесечие отразяват силната конкуренция, неблагоприятните макроикономически условия и последиците от природната катастрофа в Тайланд“, посочва в съобщение на Sony Ericsson нейният главен изпълнителен директор Берт Нордберг.

От компанията обявиха, че за тримесечието са продали 9 млн. устройства, което е с 20% под показателя за миналата година, като продажбите на смартфони не са успели да компенсират спада в продажбите на обикновени мобилни телефони.

Макар че компанията се ориентира към производство само на смартфони от 2012 г., в нейните продажби обикновените мобилни устройства задържат дял от 20%.

Анализатори очакват компанията да има по-добра съдба под контрола на Sony, като прехвърлянето на собствеността вероятно ще се осъществи в края на този или началото на следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още