IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Plus получава редизайн

Социалната мрежа вече достигнала 170 млн. активни потребители

12:05 | 12.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google Plus получава редизайн

Онлайн концернът Google обяви, че пуска нова, обновена версия на социалната си мрежа  Google Plus. Освен редизайн, социалната мрежа получава и допълнителни функции.

В социалната мрежа вече има така наречената „страница за изследване”, която предлага на потребителите интересно и популярно съдържание в цялата мрежа. Профилните снимки вече ще са по-големи, чат клиентът също е обновен. 

Потребителите ще получат възможността да променят изгледа на сайта по свой вкус. Обновената мрежа ще показва съдържание, което ще бъде подредено според определените нужди на съответния потребител. Освен това се очаква с нов интерфейс да се сдобият и т. нар. Hangouts, като те ще помогнат на потребителите да общуват по-лесно с някого лице в лице.

Членовете на мрежата ще имат бърз достъп до известия, покани за събития и публични статуси, което подпомага на потребителите, които търсят нови запознанства.

„Решителна част от социалното поле е дизайнът“, пише Вик Гундотра, старши вицепрезидент на компанията, в постинг в корпоративния блог. „Новият Google+ се позлва по-лесно и става по-интересен от зрителна гледна точка. За нас важно е и онова, което отива отвъд мрежата – искаме да направим целия Google по-прост и атрактивен и започваме това с Google+"

Вместо подредени икони в горната част Google предоставя възможността на потребителите да подреждат приложенията си в реда, в който самите те изберат. Те могат да направят списък с „бързи действия”, както и да махнат всички наведнъж. Когато в бъдеще компанията пуска нови функции, отново потребителите ще могат да избират кои да ползват и как да ги подредят.

Разговорите вече ще предлагат нов богат арсенал от снимки и видео, обновени са и известията. Те ще информират потребителите, когато някой коментира или хареса тяхно съдържание. 

Междувременно концернът твърди, че социалната мрежа вече достигнала 170 млн. активни потребители.

Очаква се новите функции да бъдат приложени и в Gmail, Youtube, Maps и Google Search.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още