IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С до 40% може да поевтинеят сметките за GSM-те от 1 юли

Цените на едро на мобилните мрежи падат двойно, а от януари 2013 г. ще се понижат три пъти

11:34 | 01.06.12 г. 3
С до 40% може да поевтинеят сметките за GSM-те от 1 юли

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е получила очакваното разрешение от Европейската комисия, с което от първи юли цените на едро на мобилните оператори ще бъдат понижени над два пъти, а от началото на 2013 г. ще последва ново намаление.

Това съобщи в интервю за БНТ председателят на комисията Веселин Божков по повод вчерашното решение на КРС за поетапното намаление на цените за терминиране в мобилните мрежи, което се очакваше с нетърпение от потребителите.

Точно след месец цената на едро ще падне от 13 стотинки до 5,5 стотинки за минута, а от първи януари следващата година таксуването ще бъде по 4,6 стотинки при силен трафик.

По този начин от рекордните 38 стотинки, които се плащаха през 2007 г. , българските оператори вече ще предоставят услугите под средноевропейските цени, посочи още председателят на КРС.

На въпроса как поевтиняването ще се отрази върху цените на дребно за потребителите, Божков обясни, че от първи юли клиентите на мобилните оператори трябва да плащат от 25% до 40% по-евтини сметки.

Въпреки че фирмите могат да оспорват по съдебен ред това решение на комисията, Божков изрази увереност, че съдът ще се произнесе в полза на решението на регулатора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
aristotel
преди 11 години
Картелно споразумение между мобилните оператори НЯМА. Има план с който могат да измъкнат още пари от джоба на своите абонати. нямал, няма такова нещо гражданите са като брашнен чувал, колкото и да го тръскаш все ще пусне по-малко. Увеличават ни данъците, увеличават петрола увеличават ни лекарствата, ЗАБРАНЯВАТ му дори да пуши и то не марихуана, а тютюн, НАМАЛЯВАТ му заплатата ИЗРИТВАТ го от работа и на всичко отгоре ТОВА ЖИВОТНО (незаслужава името същество) все още е ЖИВО и все намира пари от някъде и ПЛАЩА ли ПЛАЩА пък после защо краде ? :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
aldy
преди 11 години
"....как поевтиняването ще се отрази върху цените на дребно за потребителите...."Никак. Това пак се прави в интерес на олигополите. Потребителите кучета ги яли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още