IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. и China Telecom станаха жертва на хакери

През февруари хакерската група Swagg Security разби и системите на Foxconn

17:15 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Swagg Security е виновна и за разбиването на системите на тайванската технологична компания Foxconn. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Swagg Security е виновна и за разбиването на системите на тайванската технологична компания Foxconn. Снимка: Ройтерс

Сървърите на компаниите Warner Bros. и China Telecom са били разбити от хакерска група вчера, информира CNET. Хакерската групировка публикува лични данни, откраднати от системите на двете компании.

Групата, известна още като Swagg Security, публикува в профила си в Twitter съобщение за извършеното. Официалното си становище по темата тя публикува по-късно в сайта pastebin.com.

Групата стана по-известна, след като през февруари разби системите на тайванския технологичен гигант Foxconn Technology Group. Компанията, която е заета в производството на хардуер, често пъти е била критикувана заради лошите условия на труд, които предлага на работниците си. Хакерите от Swagg Security успяха да се доберат до детайлна информация за работниците, пароли и поверителна документация, засягаща Foxconn.

В официалното си изявление, Swagg Security твърди, че пробивът в системите на китайската компания China Telecom е бил „лесен, както и предполагахме“.



„Сървърът за управление на базата данни на China Telecom се зарежда изключително бавно и тъй като бяхме доста нетърпеливи, след месец непрестанно теглене на информация от него, ние прекратихме тази дейност. Те не се усетиха за случващото се, докато ние не им оставихме бележка, подписана от нас“, се казва още в поста на групата в pastebin.com

След като откриват пробива, от China Telecom преместват сървъра си на друго място, без да направят официално изявление по темата. „Във всеки един момент можем да разбием инфраструктурата им и да оставим милиони хора без възможност за комуникация“, допълват още от Swagg Security.

"След като проникнахме в системата на Warner Bros., се натъкнахме на много документация, в която подробно са описани всички слаби страни на мрежовата им инфраструктура", допълват още от Swagg Security.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още