IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq ще компенсира брокери за срива при дебюта на Facebook

Oбщите загуби на инвеститорите се оценяват на 100 млн. долара

12:47 | 06.06.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Nasdaq ще компенсира брокери за срива при дебюта на Facebook

Американската фондова борса Nasdaq ще предложи компенсации на инвеститорите, изгубили пари поради техническите проблеми, възникнали през първия ден на търговете с акции на социалната мрежа Facebook, информира Wall Street Journal.

Технологичната борса ще представи плана си за компенсиране на финансовите компании днес пред Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC). За брокерите и частните инвеститори компенсациите, които Nastaq ще направи, са само първата крачка по пътя на възвръщането на доброто име на борсата.

Борсовият дебют на Facebook на 18-и май започна с блокиране на търговията за 25 минути заради технически проблеми, които, както Nasdaq съобщи, са били предизвикани от спекулативната треска при първичното публично предлагане. В резултат на това много от инвеститорите в продължение на над два часа не знаеха какъв е статутът на поръчките им за покупка и продажба на акции, а някои от тях след това са претърпели значителни загуби. 

Според изданието общите загуби на инвеститорите, включително големи компании като Knights Capital, Citadel, търговските подразделения на банките UBS и Citigroup, се оценяват на 100 млн. долара, като засега борсата ще плати 13,7 млн. долара, пише WSJ. 

По-рано федералният борсов регулатор започна собствено разследване защо, въпреки технологичните проблеми,  технологичната борса не е отменила старта на търговията с акциите на Facebook. Срещу Nasdaq са внесени искове и от няколко индивидуални инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
KARTOFF2
преди 11 години
добър пример хахахаха, дотук 13 милиона обезщетение при над100 млн. щети. Всички сайтове за залагане като се счупи нещо веднага спират залаганията и анулират залозите, тези нищо не анулират, нищо не са спрели въпреки проблемите. Доста лица заслужават да отиват в затвора за една от най-големите измами
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
educator
преди 11 години
Nasdaq дават добър пример за професионално отношение. Станала е грешка, но ще направят необходимото, за да я компенсират.Правилно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още