IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слухът за изтеклите лични съобщения на потребители във Facebook е неверен

Няма как информацията от личната кореспонденция на потребителите да се смеси с тази, която публикуват на "стените" си

18:23 | 25.09.12 г.
<p>
	Говорители на Facebook коментират, че слухът е неверен, но много потребители от цял свят твърдят точно обратното.&nbsp;Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Говорители на Facebook коментират, че слухът е неверен, но много потребители от цял свят твърдят точно обратното. Снимка: Ройтерс

Слухът, че личните съобщения на потребителите в социалната мрежа Facebook ще започнат да се появяват на техните публични „стени“ е неверен, съобщиха говорители на компанията.

Някои потребители, най-вече във Франция, съобщиха през последните дни, че част от личните им съобщени, които са си разменяли с други потребители в периода 2007-2009 г. изведнъж са станали „публични“, като са се появили на стените им.

В тази връзка говорители на Facebook коментираха през BBC, че въпросните съобщения, които са се появили са всъщност стари публикации на потребителите, които винаги са били виждани на страниците им.

„Компанията е доволна, че е нямало изтичане на лична информация при нито един от потребителите на социалната мрежа“, посочват от Facebook по повод слуха.

Друг източник на BBC, който работи във Facebook потвърди, че няма начин по който да се смесят личните съобщения с информацията, която потребителите публикуват на стените си.

Според него няма как, от гледна точка на програмния код на сайта, да се случи така, че нечие лично съобщение изведнъж да се появи в информационния поток на даден потребител.

Подобни слухове бяха разследвани и през 2011 г., когато след детайлна проверка от страна на Facebook  бе доказано, че са неистинни.

Някои от потребителите на социалната платформа въпреки всичко продължават да твърдят, че част от личната им кореспонденция се е появила на стените им,

„Имам съобщения, които са на стената ми и са от 2006 г. и съм убеден, че са част от личната ми кореспонденция“, твърди Попи Динси, собственик на социалната мрежа за мода What I Wore Today.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още