IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's включи рейтинга на Hewlett-Packard в списъка за преразглеждане

Понижените очаквания за печалба на производителя на персонални компютри са в основата на рейтинговото действие на агенцията

23:07 | 05.10.12 г.
Moody's включи рейтинга на Hewlett-Packard в списъка за преразглеждане

Международната рейтингова агенция Moody`s постави инвестиционния рейтинг на американската компания Hewlett-Packard Co. в списъка за преразглеждане в посока на понижение, след като компанията понижи очакванията си за печалба, съобщи MarketWatch.

Настоящият рейтинг на Hewlett-Packard при Moody's е А3 – 4 степени над неинвестиционното ниво.

Най-големият производител на персонални компютри според продажбите наскоро обяви, че плановете му за смяна на следваната посока ще отнемат повече време от очакваното, и понижи прогнозата си за печалба за финансовата 2013 г.

От компанията посочиха, че очакват приходите да се понижат във всеки от сегментите, в които оперира, с изключение на софтуера, макар че там прогнозите са за свиване на оперативния маржин.

От Moody's отбелязват, че вследствие на това е твърде вероятно ливъриджът на компанията да се окаже по-голям от очаквания.

Преразглеждането на кредитния рейтинг ще се съсредоточи върху перспективите на компанията за стабилизиране и подобряване на печалбите и генерирането на парични потоци, както и към сериозно орязване на разходите, добавят от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още