IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google създаде първата кризисна карта на урагана Санди

Интерактивната карта представлява част от Google Maps и показва регионите, които ще бъдат засегнати от наводнения и силни ветрове

13:47 | 30.10.12 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Google </em></p>

Илюстрация: Google

Американският онлайн гигант Google създаде кризисна карта, която има за цел да покаже къде във всеки един момент се намира ураганът Санди. Интерактивната карта представлява част от Google Maps и показва регионите, които ще бъдат засегнати от наводнения и силни ветрове.

Кризисната карта Hurricane Sandy информира подрoбно за природното бедствие, а също така се опитва да прогнозира в кой ден къде ще се намира бурята. Има възможност за публикуване и на скоростта на урагана, а информацията е на Националния институт за урагани в САЩ. Освен това са показани и местоположенията на медицинските пунктове за оказване на спешна помощ.

В картата са внедрени налични за целта камери, с които потребителите могат да следят какво се случва по Атлантическото крайбрежие на САЩ. Освен това може да се гледат и видео клипове от YouTube, които са заснети от потребители на видео платформата, също част от Google.

Заради изключителната важност на новините за урагана Санди два от най-авторитетните вестници в света прекратяват заплащането за тях в интернет. Както New York Times, така и финансовият всекидневник Wall Street Journal, обявиха, че няма да таксуват читателите си чрез т.нар. Paywall в сайтовете nytimes.com и WSJ.com и за мобилните приложения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Джим Роджърс: Еврозоната ще плати ужасна цена за натрупаните дългове Джим Роджърс ПАК Е ЗАТВОРИЛ ФОНДОВАТА БОРСА! СИГУРНО СЕ Е ИЗБЪРСАЛ С БОРСОВИТЕ СИ ОБЛИГАЦИИ!ТЕ ГО КРЪЩАВАТ, А ПЪК ТОЙ ПЪРДИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още