IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитализацията на Samsung мина рекордните 200 млрд. долара

За седмица акциите на компанията поскъпнаха с над 5 на сто

09:23 | 07.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Битката в съда продължава, а отражението върху акциите на Samsung и Apple е коренно различно. <em>Илюстрация: Ройтерс</em></p>

Битката в съда продължава, а отражението върху акциите на Samsung и Apple е коренно различно. Илюстрация: Ройтерс

Пазарната капитализация на южнокорейския технологичен гигант Samsung достигна нов рекорд, преминавайки над 200 млрд. долара. Това се случва в контекста на масов интерес към компаниите от този сектор на развиващите се пазари, пише Bloomberg.

Акциите на Samsung поскъпнаха с 1,8 на сто днес до 1,48 млн. вона за брой (1 400 долара), което прави пазарната капитализация на компанията 200 млрд. долара. Компанията се търгува при съотношение цена/печалба на акция от 11,86.

За седмицата пазарната оценка на гиганта е скочила с 5,3 на сто, а от началото на годината – с над 40%

Към момента технологичният гигант е 15-та по пазарна капитализация компания в света.

Новият рекорд идва на фона на поредния епизод от съдебната битка между Apple и Samsung заради обвиненията на американската компания, че Samsung нарушава патенти в голям брой от своите продукти.

Вчера двете дружества отново се изправиха пред съда, след като през август бе разпоредено, че Samsung трябва да бъдат глобени с 1,05 млрд. долара. Интересното е, че от решението до днес акциите на Apple са поевтинели с 18 на сто, докато тези на Samsung са поскъпнали с 16%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още