IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще атакува пазарите с телефон с нечуплив екран

Или Galaxy S IV, или S V ще е с нечуплив екран, а вероятно до 2014 г. ще станем свидетели и на гъвкав и сгъваем екран, коментира анализатор

14:40 | 06.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Samsung Electronics, най-голямата по продажби технологична компания в света, вероятно ще ускори премиерата на следващото поколение смартфони Galaxy, които вероятно ще са с революционен нечуплив екран, съобщава Ройтерс.

Според план с кодово име „Project J“, кръстен на директора на изследователския отдел на компанията Джей К. Шин, новият Galaxy S IV може да се появи на пазарите още през април, коментират водещи анализатори.

Докато новите модели смартфони изглеждат все по-еднакви, нечупливият екран ще осигури на Galaxy ключово предимство пред основния си конкурент - iPhone на  Apple Inc.

Galaxy S IV вероятно ще има и по-голям и по-добър екран, мощен четири ядрен процесор и 13 мегапикселова камера. Дисплеят се очаква да е с резолюция 441 пиксела за инч (ppi), което е сериозно развитие спрямо Galaxy S III с едва 306 ppi и изпреварва iPhone 5 с неговите 326 ppi.

„Като погледнем към първата половина на 2013 г. откриваме сигнали, че Samsung  вероятно ще ускори премиерата на Galaxy S IV.“, коментира Николас Гидос, анализатор на UBS. Galaxy S III беше представен през май 2012 г.

„Ние вярваме, че мащабното производство на пластични, нечупливи екрани ще стартира  много скоро“, допълва той.

Samsung, който е основен производител на дисплеи с органични, емитиращи светлина диоди  (OLED), е пионер в разработката на нечупливи екрани. За разлика от традиционните екрани, субстратът в OLED панелите може да бъде изграден от пластични материали.

Не след дълго тази технология може да доведе до създаването на мобилни устройства, които не само, че ще са нечупливи, но и ще са изцяло пластични и ще могат да бъдат мачкани, разтягани или сгъвани.

„Вероятно те ще представят нечупливи и гъвкави екрани. Или Galaxy S IV, или S V ще е с нечуплив екран, а вероятно до 2014 г. ще станем свидетели и на гъвкав и сгъваем екран. Това наистина ще промени играта“, казва Марк Нюман, анализатор на Stanford Bernstein в Хонконг.

Както Нюман, така и Гидос, са оценени като първокласни анализатори в класацията на Thomson Reuters StarMine за прогнозите си за Samsung.

Според UBS през четвъртото тримесечие Samsung ще продаде около 22,5 млн. Galaxy S III и Note II спрямо 20 млн. за периода юли – септември.

През ноември Шин заяви, че до края на декември като обем продажбите на Galaxy S III ще достигнат 40 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още