IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италиански данъчни навестиха офисите на Facebook в Милано

Разследването по декларирането на данъците е започнало преди близо месец, а от социалната мрежа твърдят, че сътрудничат в пълна степен

16:23 | 07.12.12 г.
Италиански данъчни навестиха офисите на Facebook в Милано

Италианската полиция извършва проверка в офисите на Facebook в Милано, за да прецени дали социалната мрежа редовно декларира приходите си от Италия, заявиха пред Ройтерс източник от италианското следствие и потърпевшата компания.

През последните месеци италианските власти увеличиха усилията си по отношение на събираемостта на данъците и вече са взели на прицел и други имена от света на големите корпорации като например  Google, за да установят дали те коректно изплащат дължимите на хазната суми.

Източникът от италианското следствие е посочил, че представители на данъчната администрация са посетили офисите на Facebook в Милано за първи път преди около месец, за да изземат документи.

„Facebook плаща данъци в Италия в рамките на бизнес активността си в страната и се придържа строго към финансовите правила в Италия“, се посочва в съобщението на социалната мрежа. „Facebook е сътрудничил в пълна степен на данъчната полиция по време на разследването и възнамерява да продължи да го прави“, се добавя в документа.

През миналата седмица италианската полиция започна ново данъчно разследване спрямо Google, след като преди 5 години разследваше компютърния гигант за трансферно ценообразуване. От компанията вече обявиха, че се придържат към данъчното законодателство във всяка страна, в която извършват дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още