IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И TV7 спира излъчването си в мрежата на "Булсатком" *

Телевизията ще спре сигнала към цифровия оператор в полунощ, ако до края на деня не получи отговор на офертата си за договор за 2013 г.

13:05 | 11.01.13 г. 25
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Към момента сателитният оператор „Булсатком“ не е дал отговор на офертата, която ръководството на частната телевизия TV7 е предоставила, за да продължи излъчването на програмите си през доставчика. Ако до края на днешния работен ден сателитната фирма не даде отговор, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Това заяви пред Investor.bg изпълнителният директор на частната електронна медия Николай Бареков, когото потърсихме за коментар във връзка с търговските проблеми между цифровия доставчик и TV7. Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва. 

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков.

Преди седмица Бареков коментира пред Investor.bg, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

„Ние искаме да има твърда цена на абонат за всяка една отделна телевизия. Освен това искаме една определена сума, която „Булсатком“ да изплаща и под нея да не се пада. Както знаете цифровите оператори до някаква степен се опитват да спекулират с данните за абонатите си. Склонен съм да се съглася, че това е бройка, която варира и която се променя, но трябва да бъде въведена една твърда цена, която доставчикът да плаща и под която да не пада“, обясни тогава той.

В момента „Булсатком“ излъчва програмите на частната телевизия „на добра воля“. Операторът няма сключен договор за 2013 г. с TV7 и ако до края на деня не стигне до споразумение с ръководството на медията от утре потребителите му ще бъдат лишени и от този канал.

„Няма телевизия в България, към която „Булсатком“ да няма поне частични задължения. Постъпката на фирмата бе изключително некоректна към нас, а ние се постарахме да бъдем максимално коректни към тях. Дори в момента на практика те излъчват предаванията ни, без да са сключили договор, а това е класическо пиратство“, допълни Бареков.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезщети, поне частично, потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.

Същевременно в ранния следобед стана ясно, че "Булсатком" е изпратила предложение до изпълнителния виректор на TV7 Николай Бареков за продължаване на преговорите, с което предлага обособяването на отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса. Фирмата предлага 35 на сто от таксата да остава за телевизията.

 

* Допълнена към 15:10 ч. с предложението на "Булсатком" отправено към TV7

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 31 rate down comment 2
eldred
преди 11 години
Супер. Без bTV и TV7. Дано повече доставчици ги спрат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 3
SEBULBA
преди 11 години
Туй ТВ7 е пълен ***. Булсата почва да ми харесва, май ще сменям чинията на Виваком с Булсатска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 3
Jay Gould
преди 11 години
Чудя се на Булсат, че отдавна не е резнал мазната телевизия на Бюреков
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още