IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber набра 1 млрд. долара финансиране в Китай?

Компанията продължава войната с китайския си конкурент Didi Kauidi

13:15 | 28.08.15 г.
Uber набра 1 млрд. долара финансиране в Китай?

Китайското подразделение на Uber Technologies е приключило нов кръг на финансиране на стойност 1 млрд. долара, предава Ройтерс, позовавайки се на двама души, запознати с въпроса.

Според агенцията инвеститорите все още възлагат много на транспортната услуга, въпреки голямата конкуренция на пазара в САЩ.

Инвеститори в китайското подразделение на Uber са Baidu, China CITIC Bank и China Life Insurance, посочват източниците, пожелали да останат анонимни. Според един от тях сред инвеститорите се нареждат също Hillhouse Capital, която има дял в Uber и в САЩ, както и инвестиционното подразделение на китайския финансов конгломерат Ping An Group.

Един от представителите на Ping An Group обаче твърди, че компанията не е инвестирала в Uber в Китай. Според трети източник Hillhouse също не е инвеститор в американската компания. От своя страна говорителят на Uber отказва да коментира въпроса.

С приключването на кръга за финансиране, Uber подновява войната си с китайския си конкурент Didi Kuaidi, който миналия месец набра 2 млрд. долара финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още