IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber се очаква да отчете троен ръст на поръчките през тази година

Според презентация, показана пред потенциални инвеститори, компанията предвижда IPO на Uber Global в рамките на 18 до 24 месеца

14:28 | 21.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Глобалните поръчки на Uber Technologies се очаква да се увеличат над три пъти до 10,84 млрд. долара през тази година и да генерират 26,12 млрд. долара през следващата. Това е посочено в презентация на компанията, изпратена до потенциални инвеститори, цитирана от Ройтерс.

Услугата за извършване на превози на пътници, която оперира в над 50 страни, запазва около 20% от приходите от поръчки, показват конфиденциалните данни, показани пред китайски банкери.

Според изчисления на Ройтерс, базирани на тези данни, приходите на Uber за 2015 г. ще бъдат близо 2 млрд. долара.

Говорителят на Uber в седалището на фирмата в Сан Франциско заявява, че компанията няма да коментира „слухове и спекулации“ в отговор на запитване за презентацията.

Данните предлагат поглед върху огромния растеж на шестгодишната компания, последно оценена от инвеститорите на 50 млрд. долара.

Uber свързва шофьори и пътници посредством мобилно приложение, но услугата се сблъсква с трудности и забрани в редица градове, където шофьорите ѝ не притежават търговски лицензи. Главният изпълнителен директор Травис Каланик коментира, че работи по вдигането на забраните, като преговаря с властите.

През миналата година иналата година поръчките на Uber са достигнали 2,91 млрд. долара, а през 2013 г. - 687,8 млн. долара, посочва се още в презентацията, която не включва разходите на компанията и не разкрива дали Uber е печеливша.

Според презентацията China Life Insurance и China Taiping Insurance са инвестирали в Uber през последната година. China Life потвърди инвестицията, докато China Taiping отказва коментар.

Презентацията е подготвена за потенциални инвеститори във фонд, който притежава акции на Uber Global и Uber China -  отделна компания, създадена за континенталната част на Китай, където Uber се конкурира с Didi Kuaidi.

Според презентацията компанията предвижда първично публично предлагане на Uber Global в рамките на 18 до 24 месеца. Каланик и хора, близки до фирмата, отказват да коментират всякакви въпроси за сроковете, в които IPO-то ще се осъществи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още