IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber разширява екипа си по сигурността

Компанията се опитва да успокои тревогите, свързани с опазването на данните, които тя съхранява

17:51 | 17.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Услугата за превоз на пътници Uber значително разширява своя екип по сигурността, тъй като се опитва да успокои тревогите, свързани с неприкосновеността на данните на нейните клиенти, защитата срещу хакери и дори защитата на нейните служители в офисите от физически атаки, пише CNBC.

Компанията, оценявана на около 50 млрд. долара, планира да приключи годината с повече от 100 служители в своя екип по сигурността, което означава увеличение от около 25%.

Джо Съливан, бивш федерален прокурор по престъпленията в киберпространството, беше нает за главен директор по сигурността през април – точно месец, след като Uber бе критикувана за това как съхранява данни. През февруари тя обяви, че личната информация на около 50 000 нейни шофьори е станала жертва на хакерска атака от неизвестен извършител.

Съливан дойде от Facebook, където беше главен директор по сигурността в продължение на пет години. Той и неговият екип отговарят за физическата сигурност, доверието и безопасността, включително за разследванията на инциденти с шофьори, както и за сигурността в киберпостранството.

"Това, за което съм най-развълнуван, е, че можем да използваме технология, за да подобрим четири наши области [на отговорност] по едно и също време“, коментира Съливан.

Служителите на Uber може да се нуждаят от защита, тъй като биха могли да бъдат „поляризиращи фигури в своите общности“, допълва той. Компанията е изправена пред спорове с таксиметровите шофьори, включително и  стана причина за сблъсъци по улиците на Париж . Освен това среща съпротива от страна на местните власти на много места по света.

През миналата седмица полицията обискира офис на Uber в Хонконг в операция, която доведе до ареста на петима шофьори, които са обвинени в шофиране без необходимите разрешителни и застраховки, посочват местните медии.

В края на миналата година един от директорите на компанията, Емил Майкъл, предизвика полемика, като беше цитиран да казва, че Uber трябва да наеме частни следователи, за да започне кампании срещу критиките на журналистите.

Съливан твърди, че Uber е работила над по-голямата сигурност на данните, преди той да бъде нает в компанията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още