IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber прави смели крачки в света на доставките

Компанията разширява услугите си в Сан Франциско с доставяне на храна по поръчка

11:09 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber настъпва в конкурентна територия в Сан Франциско - доставките на храна по поръчка, пише CNet. Стартъпът пусна своята нова услуга UberEats, която има за цел да доставя храна от най-модерните ресторанти в Сан Франциско за минути.

“Развълнувани сме да доставим на хората в Сан Франциско вкусовете и ястията, които определят местната хранителна сцена - за десет минути или по-малко”, заяви генералният мениджър на UberEats Сюзан Албан. “С UberEats хората могат да опитат различни вкусове от меню, което се обновява ежедневно, и да открият най-добрите местни ресторанти без да чакат на опашка”.

Базираната в Сан Франциско компания е известна с това, че се конкурира с таксиметровите услуги, като предлага превоз на пътници по поискване чрез мобилно приложение. Но сега тя се насочва и към сектора за доставки. UberEats вече оперира в Ню Йорк, Лос Андежлис, Чикаго, Барелона и Торонто. Стартът в Сан Франциско поставя Uber в един пазар, в който вече има доста популярни услуги за доставка на храни като Munchery, Spoonrocket и Grubhub.

През ноември миналата година Uber нае Том Фалоус, ръководителят на услугата за доставки в рамките на деня Google Express, което доведе до спекулациите, че компанията за превози се насочва все повече към доставките. Главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик постави ясни цели за доставките, посочвайки, че става дума за обслужване на общество, което цени незабавното изпълнение на желанията, а това означава почти мигновени доставки.

Чрез UberEats хората, които използват приложението Uber, могат да си поръчат храна по същия начин, по който могат да си поръчат кола, която да ги закара от точка до точка. Uber променя менюто всеки ден спрямо предложенията на ресторантите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още