IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft разкри ново сътрудничество с HP Enterprise

Двете компании ще предлагат нови софтуерни решения за бизнеса

18:22 | 19.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft ухажва корпоративните клиенти чрез сключването на ново сътрудничество с Hewlett Packard Enterprise, както и с модернизация на ключовия си софтуерен пакет за облачни услуги, пише Wall Street Journal.

Софтуерният гигант и HP Enterprise обявиха през 2014 г., че ще обединят силите си в областта на изчислителните облаци и консултирането. Сега те удължават партньорството си, за да изградят предложения, базирани на новата операционна система на Microsoft - Windows 10. Въпросните предложения ще бъдат насочени към корпоративните клиенти на HP Enterprise.

Последната обяви през октомври, че планира да спре своята облачна услуга, известна като Helion Public Cloud. Но базираната в Пало Алто, Калифорния, компания продължава да предоставя онлайн достъп до уеб-базирани приложения. Тя работи с Microsoft за предлагането на популярния пакет Office 365, твърди Крис Мойер, вицепрезидент на HP Enterprise.

Новото сътрудничество с HP Enterprise се възползва от "Windows като услуга", терминът на Microsoft за предложения, които включват автоматизирано управление на обновяванията на операционната система. Този подход ще помогне на корпоративните клиенти на HP Enterprise да управляват софтуера на своите компютри, твърди Аджит Мудлиар, директор бизнес развитие в Microsoft.

Двете компании, които работят заедно по приложения за автомобилната и други индустрии, твърдят още, че си сътрудничат и за разработването на допълнителни продукти и услуги, насочени към търговията на дребно, енергетиката и транспортната индустрия.

В четвъртък Microsoft обяви и обновяването на своя пакет от бизнес програми Dynamics, който се конкурира с предложенията на фирми като SAP и Oracle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още