IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мариса Майер иска още три години начело на Yahoo

Главният изпълнителен директор на компанията твърди, че толкова ѝ е нужно, за да изпълни своя стратегически план

11:41 | 12.03.16 г.
<p>
	Мариса Майер. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Мариса Майер. Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер заяви, че иска да остане на поста си още три години, за да осъществи плана си за връщането на Yahoo към успеха. Това заяви самата Майер по време на едночасово интервю, публикувано от Wall Street Journal.

По време на разговора изпълнителният директор на Yahoo посочи, че стратегическият ѝ план обхваща тригодишен период и част от него е идеята компанията да подобри услугите, които хората използват на своите мобилни телефони всеки ден - търсачката например.

Това може би е първият път, в който Майер споделя публично някакъв срок за действие. В предишните си изказвания тя посочваше, че планът за преобръщане е за “няколко години”. Сегашните ѝ думи идват в момент, в който около 40 инвеститора се редят на опашка, проучвайки възможността да придобият основния бизнес на интернет гиганта, твърдят източници, запознати със случая.

Започвайки разговора с посочването на тригодишния срок може да е проста тактика при преговори, която сигнализира на потенциалните купувачи, че продажбата не е единствената възможност в момента. Но Майер също така иска да си върне вярата на акционерите в Yahoo, от чиято подкрепа ще се нуждае през следващите седмици, защото фондът Starboard Value се подготвя да номинира нова група директори. Ако те бъдат избрани, има шанс да уволнят главния изпълнителен директор и да сменят ръководството. Компанията изглежда се подготвя за подобна битка, след като тази седмица стана ясно, че е назначила двама нови директори в борда си.

В интервюто Майер защити позицията си, посочвайки, че нейният план за връщане към успеха все още не е завършен, а много от нещата предстои да се случат. Изпълнителният директор на Yahoo признава, че усеща натиск от страна на инвеститорите, но смята, че в случая е важно към проблема да има различни гледни точки.

“Ние все още сме в процес на трансформация. Не сме я направили. Не сме накарали приходите да растат. Но имаме чудесен растеж като цяло от гледна точка на потребителите, а приходите следват потребителите”, коментира Майер.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още