IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo нае двама нови членове на борда на директорите си

Те имат опит в продажбата на компании и вероятно ще имат подобна задача

11:03 | 11.03.16 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер. Снимка: архив Ройтерс

Yahoo нае двама нови независими директори, които имат опит в продажбата на компании. Това подсказва, че бордът на директорите на онлайн гиганта се готви да продаде основния бизнес на компанията, пише Bloomberg.

Ерик Бранд, бивш главен финансов директор на Broadcom Corp., се присъединява към Yahoo, след като помогна на производителя на чипове да продаде своята Avago Technologies за 37 млрд. долара. Yahoo привлече и Катрин Фрийдман, която преди беше управляващ директор в Morgan Stanley, където служеше като стратегически директор.

Миналия месец интернет гигантът заяви, че търси стратегически опции, ход, който може да доведе до продажбата на нейния основен интернет бизнес.

Инвеститорът Starboard Value, който е особено критичен към усилията на главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер да възстанови растежа, смята, са направени няколко стъпки, подсказващи, че появата на новите директори може да доведе до вътрешни битки.

С последните си ходове Yahoo може би се стреми да увери инвеститорите, че има външни съветници в борда и търси нови посоки за развитие в момент, в който бъдещето ѝ е под въпрос. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още