IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon - новата голяма заплаха за Netflix

Онлайн търговецът пусна новата си услуга за видео стрийминг, ден преди Netflix да обяви финансовите си резултати

17:24 | 18.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Netflix вече има чисто нов изключително силен конкурент в лицето на Amazon, пише Mashable.

В неделя гигантът в сферата на онлайн търговията пусна новата си самостоятелна услуга, наречена Prime Video, която позволява на потребителите да се абонират за месечна видео стрийминг услуга само за 8,99 долара на месец.

Тази цена е само с 1 долар над най-ниския план на Netflix, струващ 7,99 долара, който не предлага HD видео, но е с 1 долар по-малко от популярния стандартен план на Netflix, включващ HD, който струва 9,99 долара.

Услугата ще включва възможността за сваляне на предавания за гледане офлайн, пише Wall Street Journal.

Подобно на Netflix, Amazon агресивно развива своите собствени продукции, сред които се нареждат “Transparent” и “Man in the High Castle”, но до момента не е успяла да постигне успеха на заглавията на Netflix като “Къща от карти”, “Orange is the New Black” и “Daredevil”.

Друга промяна за онлайн търговеца е решението да предлага Amazon Prime на месечна база, а не като годишен абонамент. Сега потребителите имат опцията да плащат по 10,99 долара на месец за Amazon Prime с възможност да я спрат или да прекратят плащането ѝ по всяко време.

Пускането на новата услуга само ден преди Netflix да обяви финансовите си резултати за първото тримесечие, почти сигурно е стратегическо решение от страна на Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още