IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Creative Cloud продължава да тласка бизнеса на Adobe нагоре

Компанията отчете 20% ръст на приходите за третото фискално тримесечие

11:46 | 21.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският софтуерен концерн Adobe Systems отчете по-висок ръст на приходите от очакваното, след като нейният пакет от софтуерни инструменти Creative Cloud привлече повече потребители, предава Ройтерс.

Приходите на компанията са нараснали с 20 на сто за третото тримесечие.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 5,1% до 105,80 долара по време на следборсовата търговия във вторник в САЩ. Ако ръстът се запази, акциите ще се насочат към рекорден връх.

Adobe, която обикновено е консервативна по отношение на своите прогнози, заяви, че очаква приходите за четвъртото ѝ фискално тримесечие да са в диапазона 1,55 млрд. – 1,60 млрд. долара. Средната оценка на анализаторите е за 1,57 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Компанията се сблъска с по-слабо търсене в краткосрочен план, след като Великобритания гласува да напусне Европейския съюз, но не вижда значително влияние на решението върху нейния бизнес за останалата част от годината, коментира главният финансов директор Марк Гарет.

Производителят прогнозира, че коригираната му печалба за четвъртото тримесечие ще е в размер на между 83 и 89 цента на акция, което е над очакваните от анализаторите 78 цента.

Adobe се радва на двуцифрен ръст на приходите през последните пет тримесечия. През последните няколко години компанията се насочи към продажбата на абонаменти за софтуерни продукти.

Приходите на звеното, в което влиза Creative Cloud, са нараснали с 28,6% до 990 млн. долара през последното тримесечие. Това е и най-голямото подразделение на компанията по приходи. Creative Cloud от своя страна включва софтуерни предложения, като Photoshop, Illustrator и InDesign.

Средният приход от потребител от бизнеса с Creative Cloud ще се увеличава с всяко тримесечие, докато новите потребители се насочват към абонаменти на пълна цена след изтичането на промоциите, коментира Гарет.

Приходите на Adobe са нараснали до 1,46 млрд. долара през трите месеца, завършили на 2 септември, от 1,22 млрд. долара година по-рано. Те надминаха очакванията на експертите за 1,45 млрд. долара.

Като се изключат някои елементи, Adobe е спечелила по 75 цента на акция, което е над очакваните от анализаторите 72 цента на акция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още