IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GameStop увеличава загубата си

Компанията продължава да се бори за възстановяването си

21:28 | 09.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

GameStop увеличи загубата си и отчете ръст на приходите миналото тримесечие, докато продължава да се бори да възстанови бизнеса си под ръководството на наскоро обновения лидерски екип и борд на директорите, пише Wall Street Journal.

Въпреки продължаващата пандемия и недостига на нови гейминг конзоли от Microsoft и Sony Group, GameStop отчете по-големи продажби на хардуер. Въпреки това през тримесечието нейните софтуерни продажби са спаднали с около 2% спрямо година по-рано.

Цената на акциите на GameStop се понижи с повече от 5% след новината до около 164 долара.

През юни GameStop избра бившите ветерани от Amazon.com Мат Фърлонг и Майк Рекуперо съответно за свой главен изпълнителен директ и главен финнсов директор. Акционерите гласуваха съоснователят на Chewy Райън Коен да стане председател и избраха изцяло нови директори в борда.

Поне една от промените в ръководството на компанията обаче не проработи. В края на октомври GameStop обяви, че главният ѝ оперативен директор и изпълнителен вицепрезидент Джена Оуенс е напуснала. Тя се присъедини към търговеца на дребно през март.

Промените бяха направени след месеците на лудешки скок на цената на акциите на GameStop в началото на годината. През февруари цената на акциите се понижи, само за да нарасне и след това отново да спадне през март, а след това и през май и юни. През третото тримесечие стойността на книжата се движеше между 170 долара и близо 220 долара.

GameStop отчете загуба за три поредни години, след като много играчи на конзоли и компютри се насочиха към свалянето на игри от интернет, вместо да купуват физически копия, в чиято продажба е специализирана компанията. Освен това повече хора свалят игри на смартфони и таблети, а издателите пускат повече безплатни заглавия.

Базираната в Тексас GameStop сега отчете 105,4 млн. долара загуба за тримесечието до 30 септември, или 1,39 долара за акция. Година по-рано загубата беше 18,8 млн. долара. Нетните приходи от продажби през последното тримесечие са достигнали 1,3 млрд. долара, спрямо 1,01 млрд. долара преди година. Търговецът на дребно заяви, че новите и разширени партньорства с компании като Samsung Electronics и Razer са помогнали за растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още