IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Pro.bg и bTV намали загубата си за първото тримесечие

Приходите за първото тримесечие бележат ръст от 5% до 143,6 млн. долара

13:22 | 05.05.10 г.
Собственикът на Pro.bg и bTV намали загубата си за първото тримесечие

Собственикът на телевизионните канали Pro.bg, Ring.bg и bTV – медийната група Central European Media Enterprises Ltd., отчете по-малка нетна загуба от продължаващи дейности след продажбата на бизнеса си в Украйна и ръст на приходите, съобщи Bloomberg.

Нетната загуба намалява до 42,3 млн. долара за първото тримесечие на 2010 г. от 44,4 млн. долара година по-рано, отчитат от базираната в Хамилтън, Бермуда, компания. Приходите са нараснали с 5% до 143,6 млн. долара.

CME, която управлява телевизионни канали в шест държави от Централна и Източна Европа, заяви през февруари, че пазарите й може да започнат да се възстановяват през второто полугодие.

“Изградихме CME като вертикално интегрирана медийна и развлекателна компания, за да се справим по-добре с предизвикателствата в сектора”, посочва в съобщение на компанията главният изпълнителен директор Адриан Сарбу. “Търсенето на телевизионна реклама продължи да намалява през първото тримесечие, макар и с по-бавни темпове.”

Нетната загуба на акция се е понижила до 67 цента от 1,05 долара година по-рано.

“Централна и Източна Европа ще излязат постепенно от кризата през първата половина на 2010 и през втората половина се очаква търсенето на телевизионна реклама да отчете едноцифрен ръст“, казва Сарбу.

Компанията планира да финализира интегрирането на първите си два канала у нас с операциите на bTV за “няколко месеца“, каза Сарбу в интервю за агенцията на 21 април. След сливането България ще стане третият по обем на приходите пазар за CME след Чехия и Румъния. Сделката за bTV беше финализирана миналия месец.

CME, в която дял има Time Warner Inc., е създадена през 1993 от Роналд Лаудер, наследник на козметичната компания Estee Lauder Cos., и управлява телевизионни канали в Чехия, Румъния, Хърватска, Словения, Словакия и България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още