IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В очакване на следващото голямо „Уау“ на Apple

Курсът на акциите пада, конкуренцията наваксва, а Тим Кук е под натиска на акционерите, които искат да видят истински иновации

11:58 | 10.06.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тим Кук e под натиск - анализатори и инвеститори очакват истински иновации. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тим Кук e под натиск - анализатори и инвеститори очакват истински иновации. Снимка: Ройтерс

Това означава, че ще почакаме за „следващото голямо Уау“. Обвитата в слухове многофункционална гривна, която наблюдателите на Apple наричат "iWatch", няма да бъде представена днес. Също толкова търпеливи феновете трябва да са и по отношение на новости около Apple TV, за която се предполага, че се разработва в лабораториите на групата.

Експертите обаче очакват представяне на редица по-малки новини, например дългоочаваната музикална услуга. Почти в последната секунда, пише Wall Street Journal, Apple успя да си осигури нужните лицензи от музикалния бранш за интернет радиото си. С наречената iRadio услуга потребителите ще могат безплатно да слушат песни в интернет и при нужда да купуват единични заглавия. Това е отговорът на Apple на стрийминг услуги като Spotify и Pandora, които все по-засилено конкурират iTunes.

Новости се очакват и по отношение на софтуера. В основата се очаква да бъде представена следващата версия на операционната система за iPhone и iPad - IOS 7.0. Очаква се тя да се различава визуално от своите предшественици - главният дизайнер Джонатан Айв вече заяви, че иска да измъкне компанията от стилизираните календари, дървени рафтове или зелени маси за игри на предшественика му Скот. Експертите очакват, че новата OS ще бъде по-минималистична и ще се откаже от дълбоките ефекти.

Интересно ще е до колко революционно ще изглежда новият софтуер. Защото провалът на новия Windows 8 на Microsoft показа, че който предостави на потребителите твърде много промени, може бързо да ги загуби.

В допълнение, операционната система ще бъдат подобрени с нови функции. Един от тях е за информация на блога "9to5Mac" парашутен десант горещо и позволява лесен обмен на файлове между устройствата на Apple на различните потребители през Wi-Fi. В допълнение, дизайнерите могат да са подобрили услугата за кратки съобщения iMessage, а също и на Apple карти.

Освен това новата операционна система може да бъде оборудвана и с нови функции. Една от тях по информация на блога 9to5Mac ще се казва Airdrop и ще разрешава по-лесен трансфер на данни между устройства на Apple чрез WLAN мрежа. Освен това дизайнерите може би са подобрили услугата за кратки съобщения iMessage и картите за навигация.

Сред възможните иновации на WWDC освен това се очаква да е нов вариант на Macbook Pro и на полския Macbook Air. Според 9to5mac машините ще са оборудвани с най-новите процесори Haswell на Intel. Очаква се те да доведат до значително увеличение на живота на батериите.

От години Apple подновяваше своите Mac Pro машини само козметично. И тук се очаква значителен ъпгрейд. Днес се очаква и нова версия 10.9 на OS X.

Но както и досега преди конференциите на концерна е ясно едно – всичко това са само слухове и спекулации. Едва вечерта фенове, инвеститори и анализатори ще разберат как според „Нахапаната ябълка“ трябва да изглежда бъдещето.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
3
rate up comment 4 rate down comment 3
toto
преди 10 години
Следващото голяма УАУ просто не е на Епъл а на Гугъл :)познайте как се казава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
toto
преди 10 години
Следващото голяма УАУ просто не е на Епъл а на Гугъл :)познайте как се казава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
moliva_85
преди 10 години
Екзалтираните, зомбирани фенове на Apple ще кажат УАУ и на дъвка с лого ябълка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още