IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчерпаха ли се идеите на производителите на смартфони?

Какво ни чака - златен iPhone, гигантски Samsung, Nokia с мощна камера, или просто възможност сами да определяме дизайна на своя смартфон

08:38 | 23.08.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изчерпаха ли се идеите на производителите на смартфони?

Samsung S4, но с друго име - гигантският Samsung Galaxy Mega

Корейският производител на смартфони Samsung наскоро обяви, че ще пусне на пазара в САЩ устройството с гигантски размери Samsung Galaxy Mega.

По принцип това е Galaxy S4, но с 6,3-инчов дисплей. Точно поради причината, че е същински S4, наименованието „фоблет“ му пасва идеално.

Този телефон е по-голям дори от електронния четец на Amazon Kidnle, чийто дисплей е 6 инча, и близък по размер до таблета на ASUS Nexus, който е 7 инча.

Samsung може и да е на прав път. Смартфоните стават едновременно все по-големи и по-тънки. Гласовото набиране добива популярност, като все по-важна функция за един телефон. Това му позволява да обедини функциите на чатенето, търсенето на информация, изпращането на съобщения, гледането на видеа и снимки.

От друга страна Samsung не е единствената компания, която увеличава размера на своите апарати. Sony пусна на пазара своята малко по-голяма Xperia Z Ultra. Nokia пък обяви, че през следващата година ще предложи на потребителите собствен ултра голям телефон.

Кажем ли 41, говорим за Nokia Lumia 1020

Цифрите може и да са главозамайващи, но сякаш безсмислени – 41. Толкова са мегапикселите на камерата на модела на Nokia Lumia 1020.

За сравнение, най-купуваният фотоапарат нa Amazon.com e моделът на Sony от серията Cyber-Shot с 18,2 мегапикселова камера.

Разбирачите на фотоапарати, които са тествали Nokia Lumia 1020, казват, че камерата й е нещо повече от една цифра, за която се говори непрекъснато. Освен това камерата на модела имала висококачествен сензор и истинска светкавица.

При всички положения нейните характеристики добавят много повече към снимките, в сравнение със снимките, направени със смартфоните при липса на достатъчно светлина.

И така, в този случай поне един от производителите на смартфони е успял да предложи истинско нововъведение на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
sergo
преди 10 години
...............от ви мръзи да се учите!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
sergo
преди 10 години
Това щото мислиш от ден до пладне.......А гат окьоравееш от взиране в монитора?Или остарееш кат мене?- Че аз Галакси-двойката изобще вече не я ползвам, щото буквичките ми денсат гагнам стайл изпод веждите.- А 380 приложения, като как ще ги паркираш в споменатото от теб дянково пицле?- А камерата?/щтракам текст или картинка и то веднъг ми облива сичкото инфо за всяка стока, събитие, особа, ..... на роден български/- Гугукна му улица "Нам коя си" и почва да дудне, гат объркам преките.- А ...............................................................................Е,Лупа, компас, карта на България, нивелир, Оксфордския речник, барабар със жълтите страници и сите издания на Хеслер ли да си турна в дисагите?Архаизми некакви...............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
nns
преди 10 години
Малко като овце са всичките , сега в момента няма свестен телефон с размери 10 на 5 на 0,5 см и под 100 грама , за какъв напредък си говорим като преди 4г сони W 880 беше / по спомени/ 8 х 4 х 0,4 и 63 или 68гр. караше по 3 дни при яко говорене и си имаше всичко актуално към моммента като екипировка. Сега баси палачинките дето продават всичките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още