IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчерпаха ли се идеите на производителите на смартфони?

Какво ни чака - златен iPhone, гигантски Samsung, Nokia с мощна камера, или просто възможност сами да определяме дизайна на своя смартфон

08:38 | 23.08.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изчерпаха ли се идеите на производителите на смартфони?

В интересен анализ, публикуван от MarketWatch, разбираме какво е моментното състояние на производителите на смартфони, но и още нещо...

Златен iPhone? Слухът дойде преди няколко дни. Твърди се, че моделът от новото поколение смартфони на Apple ще е златен. Разбира се, не буквално златен, като покрит със злато или със златни пластини, каквито са евтините бижута, а в златен цвят, за да е в тон със сребърния цвят на модела.

И защото това е Apple, златният цвят няма да е обикновен. Цветът няма да е тъмен като този на истинското злато, а по-скоро светъл, с цвят на шампанско дори, както го описват от TechCrunch. Някои си го представят с цвят на платина вместо злато.

Фактът, че новината бива съобщена не от кой да е, а именно от TechCrunch, ви казва всичко, което трябва да знаете... освен, разбира се, че моделът може и да не носи името Apple iPhone 5S.

Новината може да ви каже дори повече отколкото искате да знаете, а именно – какво е състоянието на производителите на смартфони през настоящата година.

Новината е, че на производителите на смартфони им липсват идеи, енергия... горивото им е свършило... Все едно да сложиш червило на прасе ... или злато, в нашия случай.

Това прилича на слуха, че новият модел на iPhone ще има функция за разпознаване на пръстови отпечатъци. Но всъщност никой не вярва на това. Комбинацията от тази нова функция и златния цвят наистина ще привлекат вниманието и според TechCrunch тя може да предизвика своеобразна Златна треска.

Златният iPhone, ако въобще го има, няма да е най-главозамайващото нещо при дизайна на смартфони, което сме виждали. Ето някои фрапантни примери от другите производители на смартфони. Може и да не са най-странните, но определено ще ни накарат да се замислим за капацитета на тези, които са ги създали.

Google + Motorolla = Moto Maker

Първото мобилно устройство, което е разработено под пълната опека на Google след закупуването на Motorolla, се очаква да предизвика изненади. С него идва и сайтът Moto Maker.

Първоначално достъпен изцяло само за потребителите на AT&T, сайтът Moto Maker ще позволи на купувачите сами да изберат дизайна на своето ново устройство. Изборът е сведен до козметичните подобрения, но все пак предоставя разнообразие от цветове вместо традиционните сиво или черно. Потребителите ще могат да избират цвета на корпуса, на бутоните и аксесоарите. Купувачите ще могат да въведат и свой подпис или персонално съобщение, което да се появи на екрана при включването на устройството.

Първоначалният избор за обвивката на апарата включва честно казано отвратителни, грозни дървени шарки, които сякаш са изгорели в микровълновата фурна.

И все пак Moto Maker може да има смисъл за някои потребители. Изпълнителният директор на Moto Maker Джон Релади сподели пред сайта DigitalTrends, че концепцията му наподобява „ефектът Икеа“. Т.е. ако клиентът има възможност сам да избере как да изглежда стоката, която иска да закупи, то желанието му да си купи такъв продукт, ще се увеличи.

Moto X ще се произвежда в САЩ, като това ще направи производствения цикъл по-бърз и гъвкав, за да пожъне успех.

Очаква се още в петък мобилното устройство и сайтът да бъдат пуснати, въпреки че според източници някои от функциите на Moto Maker няма да бъдат достъпни в началото.

Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
sergo
преди 10 години
...............от ви мръзи да се учите!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
sergo
преди 10 години
Това щото мислиш от ден до пладне.......А гат окьоравееш от взиране в монитора?Или остарееш кат мене?- Че аз Галакси-двойката изобще вече не я ползвам, щото буквичките ми денсат гагнам стайл изпод веждите.- А 380 приложения, като как ще ги паркираш в споменатото от теб дянково пицле?- А камерата?/щтракам текст или картинка и то веднъг ми облива сичкото инфо за всяка стока, събитие, особа, ..... на роден български/- Гугукна му улица "Нам коя си" и почва да дудне, гат объркам преките.- А ...............................................................................Е,Лупа, компас, карта на България, нивелир, Оксфордския речник, барабар със жълтите страници и сите издания на Хеслер ли да си турна в дисагите?Архаизми некакви...............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
nns
преди 10 години
Малко като овце са всичките , сега в момента няма свестен телефон с размери 10 на 5 на 0,5 см и под 100 грама , за какъв напредък си говорим като преди 4г сони W 880 беше / по спомени/ 8 х 4 х 0,4 и 63 или 68гр. караше по 3 дни при яко говорене и си имаше всичко актуално към моммента като екипировка. Сега баси палачинките дето продават всичките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още