IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Apple Music не трябва да е революция, за да успее

Компанията разполага с достатъчно оръжия, които да ѝ помогнат да се изправи директно срещу Spotify

16:24 | 11.06.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Феновете на Лоу знаят, че той е смятан за човек, диктуващ вкусовете в музиката и предсказващ кои ще са новите хитове, преди те да влязат в Топ 40 в САЩ. Ако се окаже успешна, Beats1 ще даде шанс на Apple да играе важна роля в оформянето на тенденциите в музикалната индустрия.

Connect

По своята същност Connect ще бъде социална мрежа за изпълнители и ще им позволява да създават собствени страници, на които да споделят видеа, песни и послания към феновете. Звучи много близо до Ping, която Apple пусна през 2010 г.

Но може ли Connect да се справи там, където Ping се провали? Шансът да достигне до феновете на мястото, на което те слушат музика, е добра възможност. Но тя наистина зависи от това дали Apple Music ще набере сили. Изпълнителите няма да бъдат убедени лесно да прегърнат поредната нова платформа, освен ако там няма много хора, до които да могат да достигнат чрез нея.

Може ли Apple да успее в стрийминга на музика, въпреки че влиза в този бизнес толкова късно?

Може би. Spotify има известна преднина. Тя обяви, че вече има 20 млн. абонати, които плащат за услугите ѝ, и 55 млн., които се възползват от безплатната версия. Но iTunes Store има стотици милиони сметки и данни за кредитни карти. Ако Apple успее да пренасочи поне малка част от тези потребители, превръщайки ги в абонати на абонаментната си услуга, това може да ѝ помогне да се изравни със Spotify. Ето защо Apple Music не е задължително да бъде революционна, за да успее.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
FNM
преди 8 години
Айде сега направете и една с....ка на Кук и всичко ще е по вазелин...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още