IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренд за 30 трлн. долара отразява борбата за климата на технологичните компании

Големият капитал е на лов за онези дружества, вплетени в новата игра, наречена корпоративна социална отговорност

22:30 | 28.05.20 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг. Снимка: <em>George Frey/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг. Снимка: George Frey/Bloomberg

Morningstar поставя акцент върху усилията на технологичните гиганти, отбелязвайки, че през март 62% от фондовете за частни капиталови инвестиции с фокус върху КСО, се представят по-добре от индекса S&P 500. Bloomberg Intelligence също представя подобни данни.

Найджъл Грийн, изпълнителен директор на deVere Group, независима компания за финансови консултации, прогнозира "скок в посока нагоре" в устойчивите инвестиции през следващата година, стимулирани от пандемията от коронавирус и икономическите щети, които тя нанесе. 

Новият пробивен иноватор

Още през 2016 г. големите умове от Facedrive планираха споделено пътуване „версия 2.0“, която предвиждаше, че в един момент светът щеше да иска повече и с по-добро качество от услугата. Когато стартираха през 2019 г. в Канада, се оказа, че устойчивите инвестиции вече са се превърнали солидна мащабна тенденция.

И сега, на фона на пандемията, те се разширяват - и, отново, времето не може да бъде по-добро. Настоящата пазарна реалност ни показа точно колко дълбоко са свързани нашите основни системи за оцеляване, независимо дали е за борба с вируса или борба с изменението на климата.

Facedrive вече е на първа линия в битката срещу COVID-19, осигуряваща отстъпки за здравни работници, разработвайки новото приложение TraceSCAN, за да помогне на общностите и домакинствата да действат в условия на безопасност чрез локализиране на случаи на инфекция и организиране на доставка на медикаменти, с което се предпазват високорисковите групи от ненужно излагане на опасност.

И през цялото това време Facedrive продължава да засажда дървета, бори се с климатичните промени точно както прави и с коронавируса.

В рамките на само няколко седмици Facedrive обяви глобална експанзия е посока Европа и САЩ, придобивайки иновативната платформа за пътуване HiRide, която щурмува сегмента, като скочи в битката с COVID-19 с широкомащабна линия от услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още