IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов: Може да договорим 80% от ОП „Човешки ресурси“ още догодина

Размерът на реално платените средства по програмата досега е само 176 млн. лв.

16:53 | 01.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Тотю Младенов: Може да договорим 80% от ОП „Човешки ресурси“ още догодина

Създават се предпоставки за договарянето на 80 на сто от средствата по оперативна програма (ОП) „Човешки ресурси” още през 2011 г., заяви днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след заседанието на Комитета за наблюдение на оперативната програма, съобщиха от министерството.

По думите на министъра това е постижима цел, като се има предвид, че до момента са договорени 43% от средствата, или близо 1,1 млрд. лв. по сключените общо 1747 договора. Размерът на реално платените средства по програмата обаче е само 176 млн. лв.

На седмото заседание на комитета бяха одобрени 32 нови мерки на обща стойност от приблизително 833 млн. лв. По този начин общият размер на средствата по отворените мерки достига 2,3 млрд. лв.

Одобрените от комитета мерки предлагат цялостно виждане как Европейският социален фонд (от който идва финансирането по оперативната програма) ще подкрепи българския пазар на труда и модернизацията на образователната система, посочи още Младенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още