IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвижда се облекчен достъп до евросредства за неправителствените организации

Министърът по еврофондовете ще подготви предложение за усъвършенстване на процедурите

14:47 | 13.01.12 г.
Предвижда се облекчен достъп до евросредства за неправителствените организации

Неправителствените организации (НПО) да разполагат с по-облекчени процедури при финансирането им от европейските фондове през 2013 г. За това са се споразумели при днешната среща министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и представители на неправителствените организации, предаде БТА.

Министърът коментира, че съществуващият модел за финансиране на НПО от страна на държавния бюджет е несъвършен и се нуждае от промяна.

За целта ще бъде създадена работна група с експерти от екипа на министър Дончев и от други министерства, които съвместно с представители на организациите да изработят предложение за усъвършенстване на механизма за финансиране още през 2013 година.

Работната група ще има задача да посочи държавен орган, който да осъществява прекия диалог с НПО-та, както и да поеме инициативата за изработване на дългосрочен документ или стратегия за съвместна дейност на администрацията с неправителствените организации.

Постигнат е консенсус, че средствата трябва да се раздават на конкурсен принцип, а не чрез директно предоставяне на субсидии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още