IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До декември се разкрива прием по всички мерки на програма "Конкурентоспособност"

Програмата предвижда средства за осъвременяване на научната инфраструктура в университетите, съобщи министърът на икономиката Делян Добрев

16:36 | 03.04.12 г.
<p>
	<em>Инвестициите в нова апаратура са ограничени за медицинските университети </em>&nbsp; &nbsp; &nbsp; Снимка: БТА</p>

Инвестициите в нова апаратура са ограничени за медицинските университети       Снимка: БТА

До края на годината министерството на икономиката ще обяви приема на проекти по всички мерки от оперативна програма ,,Конкурентоспособност‘‘, така че до края на 2013 г. да бъдат одобрени възможно най-голям брой от инвестиционните предложения на бизнеса.

Това съобщи министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев на кръгла маса на тема  „Младежката перспектива за растеж на българския бизнес в Европа“.

Бюджетът на програмата за седемгодишния период е в размер на 1,12 милиарда евро, като до момента по нея са договорени над 43% от средствата и са изплатени 25%. Затова и ускоряването на програмата е сред приоритетите на министерството.

Паралелно с подобряването на достъпа до финансиране на малките и средни предприятия се работи активно и за създаването на иновационна среда и за развитието на научната инфраструктура в страната, каза още министър Добрев.

Очаква се по програма „Конкурентоспособност“ да бъде разкрита процедурата за осъвременяване на научната инфраструктура в научно-изследователските организации и висшите училища, за да се гарантира качествено образование на висококвалифицирани кадри.

Добрев обяви, че до края на април се очаква да започне мостовото финансиране, осъществено съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие по програма „Енергийна ефективност за конкурентоспособна индустрия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още