IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на кораби получиха близо 475 хил. лева, за да ги бракуват

Субсидията се предоставя по мярка „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности” от оперативната програма „Рибарство”

16:13 | 05.10.12 г.
Собственици на кораби получиха близо 475 хил. лева, за да ги бракуват

Собственици на кораби получиха близо 475 хил. лв за прекратяване на риболовни дейности, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие".

Субсидията се предоставя по мярка „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности” от оперативната програма „Рибарство” (ОПРСР).

Бенефициентите за субсидирането, които са двама, ще използват средствата за нарязване на риболовни кораби на скрап.

Едната фирма, оператор на кораба „Димчо Карагьозов”, получи малко над 301 хил. лв. Плавателният съд е извършвал стопански риболов в българската част на акваторията на Черно море.

Фирмата има сключен договор за покупко-продажба на отпадъците с лицензирана компания, която се занимава с търговия на подобна суровина, извлечена от черни и цветни метали.

Другият бенефициент – собственик на риболовния кораб „Афала”, е получил близо 174 хил. лв. 

Публичната помощ за прекратяване на риболовните дейности има компенсаторен характер. Тя се финансира от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР) и националния бюджет в съотношение 85% към 15%.

Безвъзмездната помощ покрива до 100% от размера на одобрената инвестиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още