IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът може да кандидатства за нови 42 милиона лева за безопасен труд

Крайният срок за подаване на документите е 26 ноември

17:21 | 23.10.12 г.
Бизнесът може да кандидатства за нови 42 милиона лева за безопасен труд

От днес в рамките на един месец (до 26 ноември) фирми могат да кандидатстват по втората фаза на схемата „Безопасен труд”  за нови 42 млн. лева, съобщават от социалното министерство.

По проекта работодатели могат да получат между 50 хиляди  и 200 хиляди лева, в т.ч. до 25%– за закупуване на оборудване, обзавеждане и ремонтни дейности.

Основната цел на схемата е подобряването на условията на труд в предприятията, като се дава възможност за реконструкция или обезопасяване на съществуващи обекти.

Днес по време на конференция на тема „Здравословни работни места -да работим заедно за превенция на риска” министърът на труда отчете тенденция на нарастване на броя на предприятията с внедрени добри практики за здраве и безопасност при работа. Тотю Младенов заяви, че подобряването на условията на труд в предприятията е приоритет в работата на министерството и през следващия програмен период на оперативната програма пак ще има заложени средства в тази сфера.

През първата фаза на схема „Безопасен труд” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са подписани договори с 240 предприятия на стойност 30 милиона лева. „Тези средства отиват директно в модернизация и подобряване на условията на труд“, подчерта министър Младенов.

Форумът се реализира в рамките на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа и е насочен към подобряване на информираността, засилване ролята на превенцията и намаляване на трудовите злополуки и професионалните болести чрез представяне на добри практики. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още