IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекламираме пресни плодове и зеленчуци в Норвегия и Русия с пари от ЕС

Получаваме близо 1 млн. евро за финансиране на дейностите, предложени от Националния съюз на градинарите

13:55 | 14.11.12 г.
Рекламираме пресни плодове и зеленчуци в Норвегия и Русия с пари от ЕС

Европейската комисия (ЕК) одобри поредната програма за промоция на европейски селскостопански стоки в трети страни. Финансиране получават 14 програми.

Общият бюджет на тези програми е 53,8 млн. евро, от които от фондовете на ЕС ще дойдат 27,1 млн. евро, съобщиха от Европейската комисия.

Финансиране ще получи и предложението на неправителствената организация Национален съюз на градинарите у нас, което е свързано с рекламиране на пресни плодове и зеленчуци в Норвегия и Русия. Общият бюджет на мероприятието е 1,89 млн. евро, от които 946 хил. евро ще бъдат европейско финансиране.

Срокът на изпълнение на това предложение е три години.

От началото на 2012 година досега ЕК е одобрила общо 34 програми за промотиране на европейски продукти в трети страни. Основно финансиране се отпуска за продукти като плодове, зеленчуци, млечни продукти или традиционни специалитети. Общо тези програми са с бюджет от почти 125 млн. евро, като 63,1 млн. от тях идват от европейските фондове.

Обикновено с тези средства се финансира участие на европейски производители на изложения или провеждане на информационни кампании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още