IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рисковите проекти по програма "Регионално развитие" са за 47 млн. лева

Пари по програмата няма да бъдат загубени, увери регионалният министър

00:09 | 20.11.13 г.
Рисковите проекти по програма "Регионално развитие" са за 47 млн. лева

В момента рискови за изпълнение по програма "Регионално развитие" са 22 проекта за около 47 милиона лева, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след заседанието на комитета за наблюдение на оперативната програма.

Министър Терзиева съобщи, че по ОП "Регионално развитие" са сключени 1085 договора на стойност 3 милиарда и 99 милиона лева, което представлява 99 процента от бюджета на програмата. 

Разплатени са средства в размер на 1 милиард 738 милиона лева, което е 56 на сто от размера на договорените средства. За последните месеци са разплатени близо 399 милиона лева, каза още регионалният министър. И допълни, че за 2014 година се очаква да бъдат усвоени още 1 милиард лева.

За следващия програмен период по ОП "Региони в растеж" Десислава Терзиева каза, че се очаква индикативен бюджет в размер на 1 милиард и 400 милиона евро. По думите й по-голямо внимание ще бъде обърнато на рехабилитацията на второкласната и третокласната пътна мрежа.

Регионалният министър коментира, че е важно да се работи не само върху реализацията на проекти, но върху тяхната устойчивост. Необходим е интегриран подход, свързаност между програмите и по-голяма инициативност от общините, отбеляза още Терзиева.

До края на годината България няма да загуби никакви средства по програма "Регионално развитие", увери тя и обясни, че Европейската комисия е допуснала за разглеждане Северната скоростна тангента, което по думите й означава, че програмата "няма да загуби нито лев" от заложените средства до края на 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още