IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционното министерство вече е одобрило два проекта

Те са на общините Несебър и Стамболийски и са финансирани със средства от Оперативна програма "Околна среда"

17:18 | 22.11.13 г.
Инвестиционното министерство вече е одобрило два проекта

Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) е одобрило първите два инвестиционни проекта от началото на създаването си и е издало разрешения за строеж, съобщи БТА.

Инвестиционните проекти са на общините Несебър и Стамболийски и са на обща стойност над 52 млн.лв. Те са съфинансирани със средства от Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013. До момента в Министерството на инвестиционното проектиране са внесени за одобрение общо седем проекта.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че инвестиционното министерство бави европроекта за интегриран градски транспорт на София. Министър Иван Данов има задължението да одобрява  всички проекти над 10 млн. лв., финансирани с европейски средства и така от него зависи реализацията на всеки мащабен проект, включително тези за метрото и нова трамвайна линия до Студентски град.

В публикации в пресата се коментира, че проектът на Столична община за градския транспорт е на стойност  63 млн. евро, а трамвая до Студентски град - над 20 млн. лв.

При създаването на министерството една от критиките към него бе, че след разделянето на регионалното министерство на две не е ясно какво точно ще работи министър Иван Данов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още