IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 хил. души са намерили работа на борси, организирани от Агенцията по заетостта

Агенцията е организирала 122 трудови борси, 53 от които специализирани

11:12 | 14.01.14 г.
10 хил. души са намерили работа на борси, организирани от Агенцията по заетостта

Почти половината от посетителите на трудовите борси, организирани от Агенцията по заетостта през миналата година, са намерили работа. През 2013 година са били организирани 122 трудови борси, на които са били обявени над 11,5 хил. свободни места.

В борсите са участвали почти 1 700 работодатели, а започналите работа са над 10,6 хил. души. Повечето от тях – 7,4 хил., са били регистрирани в бюрата по труда. Посетилите трудовите борси на институцията са били малко над 21,4 хил. души.

Основната част от трудовите борси се организират по проекта „Да успеем заедно“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“, отчитат още от агенцията. 53 от всички борси са били специализирани и насочени към неравностойните групи на пазара на труда – 44 са били за младежи, а 7 – за продължително безработни и лица над 50-годишна възраст.

Две от борсите са били насочени към ромската общност в страната.

През тази година от Агенцията по заетостта планират организирането на 100 трудови борси. От заявлението за избор на изпълнител на поръчката става ясно, че 80 от тях ще бъдат регионални, а 20 – специализирани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още