IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Павлова: Строим инфраструктура, защото е важна за икономиката на страната

През 2017 г. санирането на жилища по Националната програма за енергийна ефективност ще остане безвъзмездно, съобщи министърът

21:26 | 02.09.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Строим инфраструктурата, защото е важна за развитието на икономиката и държавата, каза регионалният министър Лиляна Павлова във Варна, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Правителството разработи пътна стратегия с основните проекти, които трябва да бъдат изградени или довършени до 2025 година.

"Ако изгубим европейското финансиране, ще се затрудни изключително много процесът на завършване", обясни тя.

Преди дни регионалният министър предупреди, че от загуба са застрашени средствата, които са отделени за магистрала "Струма", ако има още забавяния по проекта. 

През миналия програмен период са вложени 3,27 млрд. лева за 1 104 проекта по ОП "Регионално развитие", обясни още Павлова в морската ни столица. Проектите са били насочени основно към подобряване на градската среда и привлекателността на градовете. 

2100 сгради са в процес на обновление по Националната програма за енергийна ефективност. С втория милиард, който предстои да постъпи по Програмата, ще бъдат санирани още над 2 000 сгради.

През 2017 година санирането ще бъде абсолютно безвъзмездно - това е част от ангажиментите, които бяха заложени в програмата ни, коментира още Лиляна Павлова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
"...През 2017 година санирането ще бъде абсолютно безвъзмездно - това е част от ангажиментите, които бяха заложени в програмата ни, коментира още Лиляна Павлова..."Аре бе, безвъзмездно? За кого? От парите в държавния бюджет чрез яко оскъпяване над половината средства (всъщност, доста повече) отиват във фирмите изпълнители, оттам вече където трябва. Безвъзмездно. Получателите на "подаръка" си мислят, че е безвъзмездно, но заради много високите цени на санирането данъците на имотите се вдигат почти двойно. Останалата рая плаща от джоба си всичките тия игри на "безвъзмездност", без да получи НИЩО в замяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
stanislavr
преди 7 години
Просто в строителството най-лесно се краде и най-лесно се оскъпяват проектите от възникнали мочурища, свлачища и какво ли не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
ivanrog
преди 7 години
Не знам кое ти е смешно, но това е самата истина! Винаги, когато става дума за поддръжка и Лазаров и Павлова, заявяват едно и също - трябват Х (600 млн-2млрд.) лв. за поддръжка, но имаме само 200 и за това само толкова поддържаме. Това означава само едно - поддръжката не се извършва в пълен обем, т.е. се оставя да се руши пътната инфраструкгура.А за трола, не аз си правя нов профил, нали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
aldy
преди 7 години
Да е жив и здрав Тиквунь, че разду държавната администрация над 5 пъти. Същото се случи и с общинската администрация. На държавната хранилка наредиха много стотици хиляди гербави калинки плюс семействата им, като жив електорален отряд на най-гнусната част от обслужващия персонал на червената олигархия. Тия освен да цоцат държавни пари и "да строят" калпаво, друго не могат. На цени 4-5 пъти по-високи от пазарните за момента. Къде потъва разликата? Не и в държавния бюджет, защото точно от там излиза. Комунистическата внучка за пореден път будалка овченаселението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 8
ivangrog
преди 7 години
Ivanrog е *** от Таганрог. А това, как оставяла министърката " да се разрушат двайсет", ме разсмя много ! Да са живи и здрави министрите на Борисов, та да се направи нещо в страната ни! Господ сили да им дава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 8
ivanrog
преди 7 години
Тая лъже като дърта ци.ганка. Алооо, това, че строиш едно, а оставяш да се разрушат двайсет, не те прави строител, а разрушител. Поддръжката на пътищата е под всякаква критика. Аааа, да, и да се научиш какво е инфраструктура, че сте ми едни.... И само кажи, че нямате пари, след като имате 1 млрд. за подарък към една група хора, значи имате пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още