IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

32 млн. лв. са приходите на икономическото министерство от концесии за 2009

Общо 125 концесии към МИЕТ са били в сила към края на миналата година

10:59 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
32 млн. лв. са приходите на икономическото министерство от концесии за 2009

Към края на миналата година на територията на страната са били в сила 125 концесии, администрирани от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Постъпилите от тях приходи през годината са близо 32 млн. лв., показват данни на министерството.

Концесиите са за добив на метални и неметални полезни изкопаеми, скално-облицовъчни материали, нефт и газ, твърди горива, производствени технологични отпадъци от миннодобивната и миннопреработващата дейност.

През 2009 г. служителите от МИЕТ – дирекция „Природни ресурси и концесии”, периодично са извършвали контрол по документи на предоставените концесии, както и на обекти, съгласно одобрения от министъра на икономиката, енергетиката и туризма график. Посетени са всички находища, контролирани от министерството.

През 2009 г. с решения на Министерски съвет са сключени нови осем концесионни договора. Предоставена е една концесия за добив на метални полезни изкопаеми и седем – за добив на индустриални минерали.

През 2009 г. няма заведени съдебни искове срещу неизправни концесионери. Не е констатирано прехвърляне на права по концесионната дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още