IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация-София ще плати 90 млн. лв. на Булгаргаз, парното няма да се спира

Не се обсъжда тегленето на нов заем за покриване на задълженията на столичната Топлофикация

11:47 | 03.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Топлофикация-София ще плати 90 млн. лв. на Булгаргаз, парното няма да се спира

До 10-ти февруари „Топлофикация-София" ще издължи на „Булгаргаз" ЕАД 90 млн. лв. от задълженията си за доставен природен газ, което представлява 90 на сто от текущите задължения на дружеството. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова след срещата си с изпълнителните директори на "Булгаргаз" Димитър Гогов и на "Топлофикация София" Стоян Цветанов.

По този начин е гарантирано топлоподаването в столицата през този отоплителен сезон, отбеляза Фандъкова, цитирана от БТА.

Междувременно ръководството на столичната „Топлофикация" ще ускори процедурите по събирането на неплатените повече от две сметки, каза директорът на общинското дружество. Цветанов допълни, че през 2010 г. по този начин са събрани над 14 млн. лв. Не се обсъжда тегленето на нов заем за покриване на задълженията на „Топлофикация-София“, информира още Стоян Цветанов.

От своя страна, шефът на Булгаргаз Димитър Гогов коментира, че между топлофикациите в страната, които дължат най-много средства на газовата компания, продължават да са тези в Шумен, Бургас, Враца и Плевен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още