IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов пак прогнозира, че пенсиите може да бъдат увеличени

"Намекът" на министъра за Коледни добавки към пенсиите не се случи, а в Бюджет 2011 г. не е заложено увеличение на пенсиите

16:22 | 25.01.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Тотю Младенов пак прогнозира, че пенсиите може да бъдат увеличени

Пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година. Това прогнозира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, съобщава БТА

Министърът не уточни с колко процента ще бъде увеличението на пенсиите, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.Той подчерта, че правителството работи в условията на строга финансова дисциплина.

За решаването на демографските проблеми в страната са необходими не само помощи, но и ръст на икономиката, посочи още Тотю Младенов.

В средата на миналата година социалният министър декларира, че ще има увеличение на пенсиите през 2011 г., също без да уточнява дали това ще стане в началото на годината или по-късно. През ноември 2011 г. Тотю Младенов намекна, че може да има коледни добавки към пенсиите.

Както вече се разбра, коледни добавки нямаше, като отпускането им беше отречено от министъра на финансите преди Нова година.

В държавния бюджет за 2011 г. не е заложено увеличение на пенсиите. Такова не е предвидено дори „под условие“, т.е. при евентуално преизпълнение на приходната част на бюджета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Ако се увеличат ще е не заради разчетите, а заради изборите. Като се замисля, май наистина ще се увеличат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
global_dj
преди 13 години
Ей БеСеПарче, да ми се махаш с тези коментарчета, че видя ли такива хора на живо, бих ви смачкал от бой! Достатъчен ни беше позора и глада заради тези от БСП/ДПС.... стига вече! Най-корумпираните вече ги няма на власт, слава Богу! Иначе нямаше да сме вече и в ЕС! ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
jamiemirror
преди 13 години
Колко е минималната пенсия в момента - и колко е минимума за оцеляване в България? Та тя не стига и за седмица!България в Африка - това е мотото и на това правителство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още