IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През март започват преговори за увеличение на минималната работна заплата

Правителство, синдикати и бизнес ще обсъждат евентуално увеличение на минималното възнаграждение, след като това не се случи през 2010 г.

17:26 | 25.01.11 г. 3
През март започват преговори за увеличение на минималната работна заплата

През март правителството започва преговори със синдикатите и работодателите за увеличаване на минималната работна заплата и за евентуално индексиране на най-ниските пенсии, съобщи БНР.

За тази година от Оперативна програма "Човешки ресурси" и Националния план по заетостта са отделени 400 милиона лева за подпомагане на пазара на труда. Освен това Българска банка за развитие отваря микрокредитиране за хора, които искат да развиват самостоятелен бизнес, като кредитите ще бъдат по 25 хиляди евро, съобщи още социалният министър Тотю Младенов. 

Припомняме, че за 2011 г. кабинетът е планирал да намали дефицита в осигурителната система с над 600 милиона лева чрез промените, заложени в пенсионната реформа.

През миналата година министър Младенов се опита да предложи увеличение на минималната работна заплата от 240 лв. на 270 лв., но искането му не беше прието от кабинета. В края на миналата година Младенов коментира, че очаква ръст на минималната работна заплата след 1 юли 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Минималната работна заплата трябва да е статистически термин, а не нормативно изискване. Другото е социализъм - перманентно изнасилване на пазара от всякакви политически и синдикални месии - до поредния аборт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
miro_manev
преди 13 години
Ако ги преравним в паундове ще звучи още по смешно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
То смешно, да увеличели минималната РЗ от 120Е на 135Е.... звучи като някъде в Северна Африка. Пфу!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още