IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 22 февруари

Ще се обсъжда членството в Шенген, борбата с контрабандата и използването на СРС-та

12:13 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 22 февруари

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 22 февруари 2011 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Темата на заседанието ще бъде: „Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз”.

Дневният ред на заседанието включва:

- Актуални въпроси на сигурността на България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз, като доклад по темата ще изнесе министър-председателят Бойко Борисов;

- Членството на България в Шенген, като доклад по темата ще изнесе вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов;

- Противодействие срещу контрабандата, като доклад по темата ще изнесе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

- Използване на специални разузнавателни средства (СРС) – доклад ще бъде представен от министъра на правосъдието Маргарита Попова.

Според закона за КСНС членове на Съвета са: председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, също и председателят на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На предстоящото заседание са поканени за участие: министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още