IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще купува нови тролеи за 61,4 млн. евро

С парите по проекта ще се оборудват с датчици и 750-те превозни средства на градския транспорт

09:36 | 23.05.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	750-те превозни средства на градския транспорт ще се ползват с предимство, ако изостават от графика си. <em>Снимка: Sxc.hu</em></p>

750-те превозни средства на градския транспорт ще се ползват с предимство, ако изостават от графика си. Снимка: Sxc.hu

Столична община е подала апликационната форма за финансиране на "Интегрирания проект за градски транспорт" пред управляващия орган на ОП "Регионално развитие", съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов.

Общата сума на проекта е 61,4 млн. евро, предава Dnes.bg.

С парите по проекта ще се купят 50 нови тролейбуса. С част от средствата ще се построи и трамвайната линия от Духовната семинария през "Дианабад" по бул. "Г. М. Димитров", която ще свързва съществуващите части от стария маршрут на трамвайна линия номер 18 до кв. "Дървеница".

Предвижда се трамваят да се свързва с метрото при станция "Г. М. Димитров" с интегрирана към метростанцията трамвайна спирка.

Освен трамвайното трасе с пари по проекта ще се реновира целият трамваен път по бул. "България". Ще се поставят и 600 нови информационни табели за времето на движение на градския транспорт.

С пари по проекта 750-те превозни средства на градския транспорт ще бъдат оборудвани с датчици и други бордови устройства, които ще им дават "зелена вълнa" на натоварените кръстовища, ако те силно изостават от графика си на движение.

Освен това ще се ремонтират и светофарните уредби по 20-те най-натоварени кръстовища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
L_BIG
преди 12 години
Само че се кандидатства за цялостно облагородяване на градския транспорт, не само за купуване на тролеи, оправете си новината!@Lyusien - образовай се малко по темата пич, по всички програми относно ОП " Регионално развитие" всяка община трябва да кандидатства отделно по собствена инициатива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Mira10
преди 12 години
Chudesna novina, dano da se usvoqt parite po-burzo! i skoro da se vozim na gotini trolei!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
katerinapetrova
преди 12 години
Редно е все по- често да кандидатстваме по такива програми. Браво на Герб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
По тази програма кандидатстват още Бургас и вероятно Плевен Сливен и Варнакоито също ще купуват тролейбуси Направете една обща обществена поръчка и ще купите тролеите с 20 % по евтино Освен това тролеите ще бъдат от един тип и потдържането им и резервните части ще бъде много много по евтино Кметовете на тези градове или някои други ще пият една студена вода за комисионни Да ходят да го духат Ние ще се возим на хубави и по-евтини тролеи Извикайте представители на Е С и те да направят конкурса Ние вероятно сме обременени от фактора комисионни В тролейбусите е бъдещето на градския транспорт в големите градове Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още