IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

Премиерът изрази огорчение, че предизборно всички опозиционни партия оттеглят доверието си от ГЕРБ

11:27 | 25.05.11 г. 49
Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

„Вариант за избори 3 в 1 не е изключен“, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV тази сутрин. Така той призна възможността да се стигне до предсрочни избори, след като ГЕРБ се разграничи от екстремистките действия на основния си поддръжник в парламента, партията „Атака“, в края на миналата седмица.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът. И изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака". И напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

"Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум", обясни още премиерът. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Борисов изрази огорчението си, че преди Синята коалиция, РЗС и Атака са подкрепяли правителството на ГЕРБ, а сега, когато идват избори, всички го критикуват.

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита защо това не е станало преди две години.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко", заяви премиерът.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

39
rate up comment 0 rate down comment 1
karabache
преди 12 години
Ще гласувам за Атака .До сега гласувах за СДС,ОДС,НДСВ и накрая за ГЕРБ.Всичките са от едно котило.ГЕРБ е пълен с ченгета,бивши ченгета.Областни все ченгета,в парламента все ченгета.България е ченгеджийска държава ,а не полицейска.Ако беше полицейска като Германия щеше да има ред,съд и прокуратура.Трябва да ги махнем тия червени *** не разбрахте ли.Волен Сидеров много правилно защитава националната кауза.Ако разберат Ботев и Левски ,ще се обърнат в гроба.Турска партия на етническа основа,която от всякъде си личи,че не мисли нищо добро за България и на всичкото отгоре в управлението.Аз не искам турчин дето ни е клал,било е геноцид да ме управлява.Те си живяха тихо и мирно цял век имаха повече привилегии от нас,како движение за права и свободи ще ми натрапват постоянно,срам пред света,едва ли не в България няма права и свободи.Това е цинизъм и демагогия.Те бяха преименувани прерз 80-те години защото ДС и разузнаването ни ,разкриха стотици нелегални техни организации в страната .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Хубавото на демокрацията е че всеки от нас, има свободата да се идентифицира с определени политически субекти, изразяващи визията ни за развитие, както и чисто егоистичните ни частни интереси! Наистина го мисля! В зависимост от това ,кои от нас имат болшинство е и скоростта и посоката на развитие на държавата! Дай боже разума да спечели, за да сме всички добре /или поне болшинството/!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 2 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Бе човеко, ние не казваме че ГЕРБ са светци и са най-добрите! Просто лично мен ме е страх да не дойдат пак Сстанишев-Доган! Имайки предвид правителствата след комунизма не е трудно да се сетим кого визираш. Да, Костов имаше мъдри решения, но и той отиде там където може би и Бойко ще отиде! Но както ти даде примери аз ще ти дам за него - Затвори Козлодуй, докара до фалит БГА Балкан, да ти припомня ли за дарителските фондове на жена му и колко пари през тях се препраха? Аз лично не знам кой трябва да дойде на власт за да има някакво развитие тая държава...А относно отпуските - да, ще ходя по график. Кое му е лошото? Мога да си направя резервация, да хвана намаленията. И друго - графика къде пише, чее задължително точно така да се спазва?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 0 rate down comment 5
Lazy
преди 12 години
Радвам се че ти е забавно. За емоционален.. да емоционален съм. Винаги върша нещата със хъс, дори и когато защитавам мнението си във форум
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 0 rate down comment 3
Lazy
преди 12 години
Уважавам мнението ти. За мен е имало предишни правителства, които (въпреки кусурите си) са били по-продуктивни от ГЕРБ. Няма да споменавам кое,за да не изпадаме в излишни крайно партийни полемики, но резултатите от това управление се виждат и днес. Както каза някой, идеални няма, просто аз за себе си смятам че има по-малко зло от ГЕРБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 0
Toranaga
преди 12 години
pak za nastroenie:Ba6ta mi kazwa6e - kato widi6 zelen kon, togawa 6te widi6 i umen agronom...poiasnenieto e waw wrazka s predi6niat mi kommentar, kadeto agronom wzima re6enie...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 1 rate down comment 0
Toranaga
преди 12 години
Komentari 27 & 30 ...Lazy naistina si mnogo zabawen i me poddtikna dnes ne sam da drassna niakolko komentara. Wijdam 4e si emozionalen i towa me zabawliawa :-) Kaji mi oba4e kade ima perfekten swiat??? a za da se sposmeem malko wsi4ki pro4etete kakwa produktiwnost ima balgarskiat administrazionen elit...http://***.investor.bg/news/article/117349/332.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
За потенциала мисля следното: Логиката в последните 20 години "развитие" на страната ни показва липса на потенциал! Това е и причината да изберем ГЕРБ. Тоест управлението на предишните лица избрани от нас като народ не ни е харесало! Тогава каква е логиката отново да ги връщаме на власт!!? Аз лично с две ръце бих гласувал за хора по способни от настоящите които ни управляват! Не ги виждам обаче. Виждам хора загубили на предишни избори които търсят нова възможност за себе си! Не е на добре за която и да е група да бъде водена от лузари!:) Така мисля аз:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 0 rate down comment 2
Lazy
преди 12 години
Това е правилният въпрос и за съжаление нямам отговор :( Въпреки това, не мисля че трябва да позволяваме да ни държат на кукичката "Гласувайте за нас че иначе - Станишев"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 0 rate down comment 2
Lazy
преди 12 години
ИДЕАЛНО БРАВО! Значи сте сигурни че до края на годината никой няма да напусне, нито да се разболява, нито пък (не дай боже) да умре - похвално. А на ски ще ходиш по график, няма излизане някой петък когато има сняг - график - това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още